Авгієві стайні

Кожен новий виклик або проект дуже схожий на гору немитого посуду, яку розбираєш після вечері.

Ти дивишся на неї і думаєш: “господи, з чого ж почати?”. Все в купу – тарілки, виделки, ложки, ножі, сковорідки, дошки. Все накопичилося за цілий день і якось треба це все перемити. А ти втомився після робочого дня і в ютубчику новий “ДЗК” не доглянутий.

Але діватися нікуди, крім тебе ніхто нічого не помиє. Так що ти починаєш все це розбирати, і за дуже короткий час виявляється, що все можна систематизувати. Розділити на дві частини: можна мити в посудомийній машині і не можна. А з того, що можна помити в посудомийці: що в неї влазить і не влазить.

Так і з новим проектом – є частина робіт, яку ти можеш делегувати, розписавши що треба зробити, автоматизувати або повністю прибрати. І частина, яку потрібно робити своїми руками.

Згодом, чим частіше ти складаєш посуд в посудомийку, ти все більше вчишся виробляти власну систему. В першу чергу завантажувати верхню полицю з чашками і блюдцями, а пізніше нижню – з каструлями і тарілками. Діставати з купи брудного посуду предмети за певною ознакою, не витрачаючи зайвий час на те, щоб покласти то на верхню, то на нижню полицю.

Чим більше ти робиш нових проектів, тим крутіше ти виробляєш систему і тим простіше тобі організовувати і робити наступний.

Через 15 хвилин ти дивишся на кухню – вона чиста, посудомийка працює, все вимите руками висихає на сушарці. Ти в прекрасному настрої, задоволений закритим гештальтом йдеш спати.

З жахом від нового проекту (або доопрацюванням кострубатого процесу) найкраще допомагає впоратися саме системний підхід і немає більшої нагороди, ніж усвідомлення того, що тепер ти знаєш, як очищати авгієві стайні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.